[...] że dieta wegańska nie jest jednocześnie dietą niskowęglowodanową ani niskotłuszczową. Co jedzą weganie? warzywa owoce ziarna/zboża rośliny strączkowe orzechy i nasiona przetwory - tofu i tempeh oleje roślinne cukier kokosowy, syrop klonowy, agawę, zamienniki cukru Aby zwiększyć spożycie witamin, wchłanianie minerałów lub zadbać o zdrowie [...]
W kilkunastu ostatnich latach dużą popularnością cieszą się diety, które są polecane na zasadzie poczty pantoflowej. Nowe media zastąpiły tradycyjne kontakty, więc sugestie mogą płynąć z mediów społecznościowych, SMS czy ze stron internetowych. Moja sugestia jest zawsze taka sama, najpierw poznaj temat, a dopiero później podejmuj decyzje, które [...]
Dieta nie oznacza jedynie specjalnego sposobu odżywiania się, jest to także każdy przyjęty sposób dostarczania pokarmu. Wiele osób utożsamia zwrot „jestem na diecie” z „odchudzam się”. W świecie kulturystyki istnieją dwa przeciwstawne bieguny, budowanie masy i redukcja tkanki tłuszczowej („wycinka”). Z praktyki wynika, iż nie należy starać się [...]
Trenujesz już jakiś czas i masz wrażenie, że im więcej wiesz, tym tak naprawdę mniej, bo ciągle otwierają się przed Tobą nowe zagadnienia? Albo może dopiero chcesz zacząć i nie wiesz, jak, bo zasad dbania o siebie jest tyle, że można się pogubić? Jeśli tak, to poniższy przewodnik na temat treningu, diety i suplementacji jest właśnie dla ciebie! [...]
[...] trądzikowych. O jakich produktach mowa? Jeżeli nie chcesz pogorszyć wyglądu swojej skóry, ogranicz spożycie mleka, nabiału i białka serwatkowego. Wymienione produkty i ich przetwory podwyższają stężenie IGF-1, czyli insulinopodobnego czynnika wzrostu, który odpowiada za wydzielanie łoju i tym samym pośrednio odpowiada za powstawania trądziku. [...]
[...] kruche mięso. W wolnowarze przygotujesz wszelkiego rodzaju szarpane mięso – wieprzowinę, wołowinę, a nawet kurczaka. W wolnowarze możemy przygotować również powidła owocowe, przetwory z warzyw, a nawet ciasta. 5 zalet wolnowaru 1. Uzyskujemy intensywny smak i aromat potraw 2. Dzięki procesowi powolnej obróbki w niskiej temperaturze potrawy [...]